De Lenssens Cup – Outdoor Waterpolo Gent – trok in 2017 bewust de kaart van de jeugd. En dat bleek overduidelijk een schot in de roos. In combinatie met de herencompetitie waren er meer dan 300 competitiespelers actief in de duikput van de Blaarmeersen. 65 wedstrijden van ‘s morgens tot ‘s avonds gedurende 2 dagen zorgden voor een leuke waterpolo happening waar ‘fun’ op de eerste plaats komt.

Ook de zon was tijdens deze editie volop van de partij, en zorgde voor een echt vakantiesfeertje in het waterpolodorp. 

Na de wedstrijden op zaterdag werd duidelijk dat in de senioren reeks Tielt (TZK), Gent (KGZV), het Britse Enfield en het Spaanse Picornell de grootste kanshebbers op de overwinning waren. En zo gebeurde het ook !

De twee buitenlandse ploegen speelden op zondagnamiddag de eerste kruisfinale. Die werd door Picornell met 5-4 gewonnen na een zeer spannende match tegen Enfield. De tweede kruisfinale, tussen Tielt en thuisploeg Gent werd door de West-Vlamingen gewonnen met 7-3.

Enfield en de Gentse mochten dus onder elkaar uitmaken wie het brons zou pakken. De Britten kwamen naar Gent met een stevige jonge ploeg en wonnen de kleine finale met 4-3. Brons voor Enfield.

De wedstrijd voor de ‘Lenssens Cup 2017’ tussen Tielt (TZK) en Barcelona (Picornell) kon alle kanten op. Tot halfweg de wedstrijd hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht. Naar het einde van de tweede time schakelde Picornell een versnelling hoger. Toch waren de Spaanse vrienden pas op het einde van deze finale zeker van de titel, want de 7-6 was een mooie weergave van een spannende en sportieve finale, die werd afgefloten met het kleinste verschil.

CE Picornell uit Barcelona volgt zichzelf dus op als winnaar van de Lenssens Cup, en dat zorgde vanzelfsprekend weer voor een gezellig Spaans feestje.

Opslået af Lenssenscup Outdoor Waterpolo Gent på 27. august 2017

Opslået af Lenssenscup Outdoor Waterpolo Gent på 27. august 2017

Opslået af Lenssenscup Outdoor Waterpolo Gent på 27. august 2017

De bekeruitreiking was een mooie afsluiting van een uitermate geslaagd waterpolo weekend, waarin de promotie voor het waterpolo en de waterpolo gemeenschap centraal stonden.

De meeste aanwezige ploegen maakten reeds een afspraak voor de editie van 2018, opnieuw tijdens het laatste weekend van augustus. Wij tellen opnieuw af 🙂

Opvallend deze editie waren de talrijk opgekomen jeugdploegen die duidelijk genoten van de ‘open bad ervaring’ met vrienden. Het concept van vriendschappelijke wedstrijden in een vakantiesfeer weten de jeugdspelers te smaken. Voor de coaches is het de ideale teambuilding en aanloop naar de start van het nieuwe competitieseizoen …

‘Amuzeleute’ met de vrienden op ‘het droge’, ‘competitiebeesten’ in het water 🙂 Ook dat is Openlucht Waterpolo Gent. In de jeugdreeksen waren dit de winnaars voor editie 2017:

  • U13: Gent (KGZV), Belgisch kampioen 2016-2017.
  • U15: Gent (KGZV).
  • U17: Brugge (BZK).

Bij de U13 waren er ook 2 ‘ententes’: fanatieke waterpolomeisjes uit Gent, Aalst, Eeklo, Blankenberge en Oostende die samen GRL PWR 1 en GRL PWR 2 vormden.

De scheidsrechters gaven de FairPlay-trofee aan thuisploeg KGZV.

De beker van de familie Lenssens (tornooibeker) ging naar de waterpolovrienden van Strombeek. Deze enthousiaste ploeg was met hun eerste-jaars U17 nog iets te licht voor de tegenstanders, en kregen pittige scores te verwerken, maar hun positivisme tijdens heel het tornooi was opvallend. Dat leverde hen de sympathie van de organisatoren op. Top team !

en_GBEN
nl_BENL en_GBEN