Videoreportages editie 2016

Stories TV - Sport 40

AVS Oost-Vlaamse Televisie

Fotoreportages editie 2016

Verslag editie 2016

De Koninklijke Gentse Zwemvereniging (KGZV) kan terugblikken op een meer dan geslaagde eerste editie van de vernieuwde Lenssens Cup. Op een zonovergoten Blaarmeersen werd het Spaanse Picornell de verdiende eindwinnaar. De Spanjaarden klopten in een uiterst spannende finale de spelers van Wase na penalty’s. 

Een waterpolofeest voor de familie en promotie voor de waterpolo in het Gentse, daar was het KGZV om te doen tijdens dit openlucht waterpolo tornooi. En daar zijn we dankzij de spelers, de talrijk opgekomen supporters en vele vrijwilligers 100% in geslaagd.

Samengevat: een geslaagde editie op alle vlakken.

Met oprechte dank aan de talrijke medewerkers en vrijwilligers ! Forza KGZV.

Ploegen17-1supportersDSC02299

Deze eerste editie, na enkele jaren onderbreking, kende 2 buitenlandse gastploegen: Picornell uit Barcelona (Spanje) en De Ganze uit Goes (Nederland). De rest van het deelnemersveld werd gekleurd door Oost-Vlaamse waterpoloclubs: KGZV 1, KGZV 2, VZ
G, Wase en 2 waterpoloploegen van de Gentse Universiteit.

Het waterpoloweekend werd vrijdagavond op gang gefloten door de veteranenploegen van Gentse en Eeklo. Vanaf zaterdag werd er dan volop gestreden voor de Lenssens Cup. Na 1 dag werd al snel duidelijk dat we de winnaar moesten zoeken in het trio Wase, Picornell en KGZV 1. Na de laatste voorrondematchen op zondag moest KGZV 1 lossen.

Tussendoor voorzag de Gentse ook ruimte voor de jeugd en de dames. Op zaterdag kwam de U13 van Oostende speciaal naar Gent voor matchen tegen de 2 KGZV jeugdteams en meisjesteam ‘Girl Power’. Op zondag speelde de U17 van Kortrijk matchen tegen de KGZV U17 en tegen KGZV Dames Sr.

Ploegen18-1

Locatie08

 

De finale werd dus een affiche tussen Wase en Picornell. Beide ploegen hielden het constant spannend. Wase kon even 2 doelpunten uitlopen (4-2), maar de Spanjaarden kwamen sterk terug.

Het bleef spannend tot op een 40 tal seconden van het einde Wase 7-6 scoorde. Iedereen dacht dat de match gespeeld was, maar dat was buiten de spelers van Picornell gerekend. Zij scoorden 10 seconden voor het einde de gelijkmaker ! De einduitslag na de wedstrijd was 7-7.

Een penalty shoot-out moest dus de winnaar aanduiden van de Lenssens Cup, editie 2016. Een gedroomde finale dus. Nadat beide ploegen elk 2 penalty’s onbenut lieten, ging de derde voor Waterpolo CE Picornell wel binnen. De Spanjaarden werden zo de winnaar van het tornooi, voor Wase ( dat van de organisatie en de scheidsrechters de fair-play prijs kreeg ). De Gentse zelf won de kleine finale van De Ganze Oldstars (NL).

Locatie22P27

Opvallend deze editie was het gelegenheidsteam ‘Girl Power‘, een meisjesteam samengesteld uit jonge gepassioneerde speelsters uit waterpoloclubs van Gent, Oostende, Blankenberge, Aalst en Eupen.

Deze meisjes maakten een duidelijk statement in volle polemiek over de reglementswijzigingen van de Belgische zwembond KBZB m.b.t. het ‘verbod op gemengd waterpolo’:  ” waterpolo, ook voor meisjes “.

#ikbensam

lc8

Ploegen06

nl_BENL
en_GBEN nl_BENL