Videoreportage Stories TV - Sport40

Editie 2018

Dit mag u van ons verwachten ...

poster
00:00
--
/
--

Promotie editie 2018

Geniet van de vakantie

... en begin alvast maar te oefenen met plezier te maken

poster
00:00
--
/
--

Team building ? Be There !

U20 - U24 - SR teams

poster
00:00
--
/
--

GRL PWR : Be There !

Women & girl teams

poster
00:00
--
/
--

Youth teams: Be There !

U13 - U15 - U17

poster
00:00
--
/
--

Verslag editie 2018

KORTRIJK WINT LENSSENSCUP 2018
De derde editie van de Lenssenscup waterpolo is gewonnen door KWK, de superligaploeg uit Kortrijk. KWK versloeg de andere ploeg uit de superliga, MZV Eeklo, met penalty’s in de finale.

Alles was voorhanden om er een mooi waterpolofeest van te maken, alleen de zon liet ons af en toe in de steek. Daardoor was het best fris aan de zijkant van het water. De gratis soep deed wonderen ! Vrijdagavond gaven de dames van de Gentse en Eeklo de aftrap van de derde editie van de nieuwe Lenssenscup. De huidige landskampioen klopte de vice-kampioen overtuigend. Het was de start van twee dagen waterpolo in de duikersput van de Blaarmeersen. Naast de Belgische deelnemers, ook ploegen uit Nederland en Engeland. Titelverdediger Picornell was ook weer van de partij. Zij kenden dit jaar een minder jaar. De Spanjaarden zouden uiteindelijk op de negende plaats eindigen. Opmerkelijk ook, de deelname van Gentse 2. De “anciens” van de Gentse, die normaal gezien bij de veteranen spelen, mogen terugblikken op een geslaagd tornooi. Uitschieter was ongetwijfeld de 4-4 tegen MZV Eeklo. De veteranenkampioenen van de Gentse eindigden uiteindelijk op een knappe 5e plaats.

Na de reeksen schoten Waregem, KGZV 1, KWK en MZV Eeklo over als halve finalisten. Eeklo klopte de Gentse met 9-4, en Kortrijk was een maatje te sterk voor Waregem. Uiteindelijk won KGZV de kleine finale en eindigde knap 3e ! De finale tussen de twee ploegen uit de Superliga verliep spannend. Nieuwkomer MZV Eeklo gaf zich niet zomaar gewonnen. De match eindigde op een gelijkspel, een penalty shoot-out moest de doorslag geven over winst of verlies. Ook die penaltyreeks bleef razend spannend. Tot 9-9 hielden beide teams elkaar in evenwicht. De 10e werd gemist door Eeklo, Kortrijk scoorde wel ! 9-10 voor de West-Vlamingen, die voor hun eerste deelname meteen ook gingen lopen met de eindzege.

De vele honderden toeschouwers tijdens het weekend zagen leuke matchen bij de jeugd en de seniors. Ook de twee damesteams lieten zich zien, met de plaatsen 2 en 3 na het sterke U17-jongensteam van Oostende, de landskampioen bij de U17. In de U15-reeks vochten de 2 Girlpowerteams ( samengesteld uit meisjes van verschillende ploegen ) ook voor wat ze waard waren.

Nog even de eindwinnaars per reeks:

Sr. Heren: KWK – Kortrijk
U17: ROSC – Oostende
U15: KGZV – Gent
U13: Provinciale selectie Oost-Vlaanderen

De fairplaybeker (uitgereikt door de scheidsrechters ) was voor het jeugdteam uit Enfield. Proficiat !

Picornell kreeg de beker van de sponsor mee naar Spanje !

nl_BENL
en_GBEN nl_BENL