De toegang tot de evenementzone is tijdens de wedstrijden gratis .

Het zwemgedeelte binnen de evenementzone is niet voor publiek zwemmen en exclusief voorbehouden aan de organisatie van "Outdoor Waterpolo Gent - Lenssens Cup".

Binnen de evenementzone is het huishoudelijk reglement van de organisatie van toepassing en zijn er ook zones die niet toegankelijk zijn voor het publiek.

Het openlucht waterpolo event van waterpoloclub 'De Gentse' gaat jaarlijks door tijdens het laatste weekend van augustus.

VRIJDAG gaat de tent gaat open om 17 u. We openen het waterpoloweekend met enkele waterpolowedstrijden en sluiten de avond af met een 'Gentse avond' (einde rond 23 u).

ZATERDAG zijn er doorlopend vriendschappelijke wedstrijden van 10 u tot 17 u., om vervolgens een 2de avond in te gaan tot 24 u.

ZONDAG zijn de reguliere wedstrijden van 10 u tot 17 u. De Lenssens Cup eindigt rond 17 u.

 

Het volledig overzicht met activiteiten kan je terugvinden in de rubriek 'programma'.

  • Recreanten- en competitiespelers aangesloten bij een zwemfederatie.
  • Seniors Heren & Seniors Dames: Lenssens Cup.
  • Jeugdteams U13 - U15 - U17: vriendschappelijke wedstrijden.
  • 'Ententes' en/of gemengde ploegen zijn toegelaten.

De wedstrijden op zaterdag en zondag worden in goede banen geleid door sympathieke scheidsrechters.

Je bent U13, U15 of U17 waterpolospeelster of waterpolospeler en wenst deel te nemen aan dit openlucht waterpolo evenement. Sptijtig genoeg zijn er onvoldoende spelers binnen jouw club vrij om een volledig jeugdteam in te schrijven voor dit waterpolofeest? Geen probleem !

Wij proberen een oplossing te vinden. Schrijf je in (met jouw vrienden) en wij zoeken andere gepassioneerde waterpolospelers om samen een gelegenheidsteam ('entente') te vormen zodat je voluit kan genieten van deze 'open bad' ervaring.

Midden augustus geven wij een definitief antwoord.

Het bestuur van waterpoloclub KGZV maakt geen concessie inzake eerste hulp bij ongevallen.

Om die reden doet de organisatie op zaterdag en zondag (tijdens de waterpolowedstrijden) beroep op een erkend, professioneel medisch bijstandsteam, met de noodzakelijke uitrusting voor een sportief evenement.

De EHBO-post op Outdoor Waterpolo Gent is exclusief voor de spelers en bezoekers van dit sportief evenement. 

Wij voorzien in warme dranken en gekoelde frisdranken, pils, blonde en donkere bieren, schuimwijn en op zaterdag zelfs een heuse cocktailbar. Santé.

Aan de kassa koopt u een drankenkaart in cash of via de Bancontact-app.

Opgelet: er is geen betaalautomaat in de onmiddellijke omgeving.

De restwaarde van de drankenkaart kan u bij vertrek inwisselen aan de kassa.

Een waterpolofeest zonder eten en drinken is niet echt een feest bij de Gentse ...

Dus, om reden van eigenbelang in combinatie met een goede portie goesting zorgt de organisatie voor kwaliteitsvolle gerechten, aangevuld met koele dranken. Vanzelfsprekend vullen we dit alles aan met gezonde en minder gezonde tussendoortjes.

Opgelet ! Voorinschrijving verplicht voor de avondmaaltijden op vrijdag en zaterdag.

Er is een afzonderlijke tent voor de spelers waar zij zich kunnen omkleden en hun kledij ophangen. Dames & heren hebben een afzonderlijke ingang.

Laat geen waardevolle zaken achter in de tent ! De organisatie is niet verantwoordelijk voor eventuele diefstallen. Waardevol materiaal kan je op elk moment in bewaring geven aan de kassa en/of aan de tornooileiding tijdens jouw wedstrijd.

Met de auto

  • De hoofdingang van Outdoor Waterpolo Gent bevindt zich aan de Yachtlaan 1, 9000 Gent. 
  • Vanuit Brussel of Oostende via de E40: afrit 13 " Drongen - Gent West". Rij in de richting van Gent. Over de ringvaartbrug (waterweg), rechts afslaan en volg de borden Blaarmeersen. Volg de Watersportbaan tot aan het rond punt, en volg naar links. Parkeer op de gratis parking.
  • Vanuit Antwerpen of Kortrijk via de E17: op de verkeerswisselaar in Zwijnaarde ( afrit 15 ) volgt u de E40 richting Oostende. Neem afrit 13 " Drongen - Gent West". Rij in de richting van Gent. Over de ringvaartbrug (waterweg), rechts afslaan en volg de borden Blaarmeersen. Volg de Watersportbaan tot aan het rond punt, en volg naar links. Parkeer op de gratis parking.

Met de trein (station Gent Sint-Pieters)

Er is een rechtstreekse busverbinding (ongeveer 10 minuten) van station Gent Sint-Pieters naar de Blaarmeersen (bus 41-43/eindhalte). Stap af na het 1ste rond punt.

 

Reserveer via de receptie van de camping Blaarmeersen: tel +32 9 266 81 60.  Bij aankomst moet iedereen zich aanmelden aan de receptie van de camping met ID-kaart.

De organisatie staat niet in voor reserveringen van personen of groepen op de camping. Iedere reservatie is op individuele basis en bijgevolg een overeenkomst tussen de huurder en camping exploitant Farys, inclusief het reglement van orde van de camping.

U kan kiezen tussen een vaste plek, een hut of de tentenweide. Meer info op https://stad.gent/blaarmeersen/camping-blaarmeersen.

Heeft u geen antwoord gevonden op onze website? Laat het ons weten via lenssenscup@kgzv.be en wij voegen uw vraag toe aan de lijst.