Heeft u geen antwoord gevonden op onze website en/of via onderstaande vragen ? Laat het ons weten via lenssenscup@kgzv.be en wij voegen uw vraag toe aan onderstaande lijst.

Het openlucht waterpolo event van ‘De Gentse’ heeft steeds plaats het laatste weekend van augustus.

waterpolofeest !

VRIJDAG gaat de tent gaat open om 17:00 u.

We openen officieel met een openingswedstrijd en sluiten de avond af met een ‘Gentse avond’ rond 23.00 u. Iedereen hartelijk welkom !

ZATERDAG zijn er doorlopend vriendschappelijke wedstrijden van 10.00 u tot 17.00 u., om vervolgens een 2de avond in te gaan tot 24:00 u.

ZONDAG zijn de reguliere wedstrijden van 10.00 u tot 15.00 u. Onmiddellijk gevolgd door de finalewedstrijden. De Lenssens Cup eindigt rond 17.00 u.

Het volledig overzicht met activiteiten kan je terugvinden in de rubriek ‘programma’.

  • Recreanten- en competitieteams.
  • Seniors Heren & Seniors Dames: Lenssens Cup.
  • Jeugdteams U13 – U15 – U17: vriendschappelijke wedstrijden.
  • ‘Ententes’ en/of gemengde ploegen zijn toegelaten.

De wedstrijden op zaterdag en zondag worden in goede banen geleid door sympathieke scheidsrechters.

Je bent U13, U15 of U17 waterpolospeelster of waterpolospeler en wenst deel te nemen aan dit openlucht waterpolo evenement. Sptijtig genoeg zijn er onvoldoende spelers binnen jouw club vrij om een volledig jeugdteam in te schrijven voor dit waterpolofeest? Geen probleem !

Wij proberen een oplossing te vinden. Schrijf je in (met jouw vrienden) en wij zoeken andere gepassioneerde waterpolospelers om samen een gelegenheidsteam (‘entente’) te vormen zodat je voluit kan genieten van deze ‘open bad’ ervaring.

Midden augustus geven wij een definitief antwoord.

Het bestuur van waterpoloclub KGZV maakt geen concessie inzake eerste hulp bij ongevallen.

Om die reden doet de organisatie op zaterdag en zondag (tijdens de waterpolowedstrijden) beroep op een erkend, professioneel medisch bijstandsteam, met de noodzakelijke uitrusting voor een sportief evenement.

De EHBO-post op de Lenssens Cup is exclusief voor de spelers en supporters van dit sportief evenement. Bezoekers van de Blaarmeersen moeten zich wenden tot de EHBO-post en/of redders aan het strand van het Sport & Recreatiepark Blaarmeersen.

Onze partner:

Wij voorzien in warme dranken en gekoelde frisdranken, pils, blonde en donkere bieren, schuimwijn en op zaterdag zelfs een heuse cocktailbar. Santé.

Aan de kassa koopt u een drankenkaart in cash of via de Bancontact-app.

Opgelet: er is geen betaalautomaat in de onmiddellijke omgeving.

De restwaarde van de drankenkaart kan u bij vertrek inwisselen aan de kassa.

Een waterpolofeest zonder eten en drinken is niet echt een feest bij de Gentse …

Dus, om reden van eigenbelang in combinatie met een goede portie goesting zorgt de organisatie voor kwaliteitsvolle gerechten, aangevuld met koele dranken. Vanzelfsprekend vullen we dit alles aan met gezonde en minder gezonde tussendoortjes.

Opgelet ! Voorinschrijving verplicht voor de ‘Gentse Avond’ op vrijdag en de avondactiviteit op zaterdag.

Met dank aan onze huisleverancier:

Er is een afzonderlijke tent voor de spelers waar zij zich kunnen omkleden en hun kledij ophangen. Dames & heren hebben een afzonderlijke ingang.

Laat geen waardevolle zaken achter in de tent ! De organisatie is niet verantwoordelijk voor eventuele diefstallen. Waardevol materiaal kan je op elk moment in bewaring geven aan de kassa en/of aan de tornooileiding tijdens jouw wedstrijd.

Met de auto

  • De hoofdingang van Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen bevindt zich aan de Zuiderlaan. De inrit is gesitueerd tussen de Topsporthal (blauw gebouw) en het Huis van de Sport (rood gebouw). 
  • GPS-coördinaten: N 51°02’52” O 03°40’59”
  • Vanuit Brussel of Oostende via de E40: afrit 13 ” Drongen – Gent West”. Rij in de richting van Gent. Over de ringvaartbrug (waterweg), rechts afslaan en volg de borden Blaarmeersen.
  • Vanuit Antwerpen of Kortrijk via de E17: op de verkeerswisselaar in Zwijnaarde ( afrit 15 ) volgt u de E40 richting Oostende. Neem afrit 13 ” Drongen – Gent West”. Rij in de richting van Gent. Over de ringvaartbrug (waterweg), rechts afslaan en volg de borden Blaarmeersen.

Met de trein (station Gent Sint-Pieters)

Er is een rechtstreekse busverbinding (ongeveer 15 minuten) van station Gent Sint-Pieters naar de Blaarmeersen (bus 41-43/eindhalte).

Openbaar vervoer van & naar Gent centrum

Er is een rechtstreekse busverbinding (ongeveer 25 minuten) van de Korenmarkt naar de Blaarmeersen (bus 38-39/eindhalte).

Parkeren met de wagen is betalend binnen het domein de Blaarmeersen.

Locatie Lenssens Cup: eens voorbij de hoofdingang volgt u de geasvalteerde weg steeds rechtdoor, tot voorbij de slagboom. Ons waterpolofeest gaat door ter hoogte van nummer 9: ‘ de duiktrap’, gelegen naast de camping (zie plan). 

Plan Blaarmeersen

Reserveer via de receptie van de camping Blaarmeersen (tel +32 9 266 81 60) voor 7,70 € / persoon / nacht met vermelding ‘Lenssens Cup’. Bij aankomst aanmelden aan de receptie van de camping met ID-kaart. Tot binnenkort !